Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Linje mot utanförskap

En ansvarsfull ekonomisk politik som värnar statsfinanserna och tryggar jobben – arbetslinjen som värnar friheten är vad vi söker ert fortsatta mandat för.

Annons

Insatser krävs för att vända utvecklingen på arbetsmarknaden. Vi hävdar arbetslinjen, mot utanförskapet. Regeringen stöttar nu kommuner och landsting med ytterligare statsbidrag för att minska uppsägning av personal och värna kvalitén i vård, skola och omsorg.

Det räcker inte. Fler människor måste fås i varaktigt i arbete. Därför går vi nu vidare med fjärde steget i jobbskatteavdraget. De är en ansvarsfull politik för att upprätthålla en hög välfärd för alla.

Arbetslinjen är viktigare för oss nu i krisens spår. Krisen är inte över i o m att börsen ökar. Lönsamheten i att arbeta är en viktig del i vår politik. Redan har vi sänkt skatten med 1 362 kronor per månad för en metallarbetare och med 1 477 kronor per månad för en sjuksköterska. De förstärker hushållens ekonomi och bidrar till ökad efterfrågan.

Nu vill vi gå vidare och sänka skatten mer 200–250 kronor per månad för dem som jobbar. Via konsumtion uppskattas detta ge 10 000 nya jobb. Bäst fördelningspolitiken är en dito för fler jobb.

Fler i arbete gör att klyftorna, utanförskapet minskar och helheten i samhället värnas. Moderaterna gör det än mer lönsamt att arbeta. När alla har mer nettopengar kvar att använda till konsumtion och/eller investeringar gör det att hjulen i Sverige att rullar på.

För flertalet är en tusenlapp mer i börsen per månad en skillnad. Det innebär att de får större frihet – i sitt liv, ta hand om sig själv och sin familj. Det viktigaste är att tillvarata allas arbetsförmåga! Det för landet och ekonomin framåt. Betydelsefulla skattelättnader har genomförts, framför allt för till exempel vårdbiträden med en månadslön på 19 000 kronor har fått behålla en hel månadslön efter skatt per år jämfört med innan valet.

Ställs fler utanför arbetslivet, i arbetslöshet och får sociala ersättningar då ökar klyftorna. Detta motverkar vi genom att sänka trösklarna för de i utanförskap att få jobb. Att inte kunna försörja sig själv är förknippat med sämre självkänsla och risk för ohälsa. Glädjande är att alliansregeringen stöttar försäkringskassan som får resurser för att kunna fullfölja sitt åtagande för sina kunder.

Även kommunerna får förstärkning för att inte behöva säga upp personal eller minska på kvaliteten i vård, skola och omsorg.

En ansvarsfull ekonomisk politik som värnar statsfinanserna och tryggar jobben – arbetslinjen som värnar friheten är vad vi söker ert fortsatta mandat för.

Per A. Nordgren (M) ordförande i Nordanstig

Bengt Alm (M) vice ordförande i Nordanstig

Zita Eriksson (M) ordförande i Hofors

Lars Molin (M) ordförande i Ljusdal

Greger Ljungren (M) ordförande i Söderhamn

 

 

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons