Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lindestams siffror är helt gripna ur luften

Oppositionen i Söderhamn har år efter år försökt öppna för en omsorg där brukarna och deras anhöriga får mer att säga till om. Varje försök har bemötts med osakliga påståenden och hoprafsade siffror som saknar grund i verkligheten, skriver Hans Sundgren (M).

Annons

Efter senaste omröstningen om ett äldreboende skriver Sven-Erik Lindestam (S) att ett bifall till motionen hade inneburit att 85 miljoner kronor hade försvunnit från hemtjänsten och att 100 platser skulle försvinna från kommunala boenden. Och att skatten skulle behöva höjas skyhögt.

Siffrorna är helt gripna ur luften och helt utan relevans för en strävan om bättre omsorg. Vi vet att antalet 80+ ökar framåt år 2020 och vi vet att det innebär ett ökat vårdbehov. Vi vet också att antalet hemtjänsttimmar ökar både totalt och per individ och vi vet också att fler och fler hellre väljer vårdboende än en hemtjänst dygnet runt. Synen på sossarnas inställning till våra äldre får man klart för sig via ett FB-inlägg från en av deras ledamöter i fullmäktige: ”Det är ingen platsbrist i dag. Om man inte tar den plats/vård som erbjuds får man skylla sig själv. Är idioti att många av dem vägrar att bo i Ljusne. Det är egoistiska anhöriga som säger nej till de platser som erbjuds.”

Motionen vi behandlade skrevs för två år sedan. Sossarna bordlade den för ett år sedan med hjälp av en osund taktik. Ytterligare ett år senare röstade S, V och MP för avslag i KS men lurade uppenbarligen Roland Laurin (SPI) att gå med på "besvarat" i KF. Ett motionssvar som Lindestam så ofta talar sig varm för att vi inte ska använda.

Hans Sundgren (M)

Läser du ofta nyheter i din mobiltelefon? Ladda ner vår nya app här, till Iphone eller till Android!

Iphone: App Store

Android: Play Butik

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons