Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lika lön för lika jobb

I en insändare har signaturen "Undrande" läst en artikel om de nya lönerna för Europaparlamentets ledamöter. Jag tycker att det är bra att de som sitter i Europaparlamentet ska ha samma lön för samma jobb.

Annons

I en insändare (29/3) har signaturen "Undrande" läst en artikel om de nya lönerna för Europaparlamentets ledamöter. Eftersom jag tydligen inte lyckades förklara min uppfattning i artikeln så gör jag det här.

1. Europaparlamentets ledamöter får i dag samma lön som de som sitter i hemländernas parlament. Det innebär att de tjänar olika för samma jobb. De högst betalda tjänar tio gånger mer än de sämst betalda. Det är de som kommer från de länderna jag menar har svårt att klara sitt liv i dyra städer som Bryssel.

2. Jag tycker att det är bra att de som sitter i Europaparlamentet ska ha samma lön för samma jobb.

3. Jag anser däremot att den nivå som föreslås ska vara lägre än den som nämns i artikeln.

4. Jag menar också att ledamöterna ska betala skatten i hemländerna.

När det gäller lönen för oss som sitter i riksdagen i Sverige så vill jag inte höja den. I de tider som nu är så kräver jag och socialdemokraterna att lönen ska frysas på dagens nivå.

Avslutningsvis så är ”Undrande” naturligtvis välkommen att höra av sig till mig om det är något mer hon eller han vill ha svar på.

Åsa Lindestam (S)

riksdagsledamot

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons