Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lika goda kålsupare inom alla partier

Att försöka påskina att bara för att man känner tillhörighet eller röstar på Kristdemokraterna, automatiskt välja bort alkoholen under julhelgen är helt befängt, och har ingen verklighetsförankring.

Annons

IOGT-NTO är för det första partipolitiskt obundet. Jag är själv medlem och har aktivt deltagit i IOGT-NTO: kampanj till alla vuxna. Den att i julhelgen först och främst tänka på barnen och genom ett kontrakt lova att inte dricka någon alkohol under hela julhelgen. Rosalie Carlén (23/12) skriver; "Tillsammans med nykterhetsrörelsens Vit Jul-kampanj vill vi kristdemokrater göra skillnad i dessa barns liv".

Tanken är god, men att göra detta till en partipolitisk fråga anser jag är helt fel. Att försöka påskina att bara för att man känner tillhörighet eller röstar på Kristdemokraterna, automatiskt välja bort alkoholen under julhelgen är helt befängt, och har ingen verklighetsförankring. Det finns människor med alkoholproblem inom alla partier, Kristdemokraterna inte undantagna...

Hade däremot Rosalie Carlén skrivit att en (stor) rörelse inom Kristdemokraterna stödjer IOGT-NTO:s målsättning om en vit jul hade jag tyckt att det varit bra.

Sten Rollander SAP

 

 

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons