Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Less på pratet...

Jag är upprörd att se att Nordanstigs kommunstyrelse inte gör allt man kan för att få till stånd det vårdnadsbidrag som så många i vår kommun väntar på och som man blivit lovad genom kommunfullmäktiges beslut 14 april.

Annons

Att man inte heller tagit fram finansieringsförslag som man fick i uppdrag på samma kommunfullmäktige är beklagligt. Trots den ekonomiska situation vi befinner oss i så är vårdnadsbidraget ingen stor kostnad (om det ens blir en kostnad) när man jämför med den kommunala barnomsorgen och den sistnämnda kommer oavsett att få sy in kostymen nu när barnomsorgspengen kommer 1 juli. Hur ska Nordanstig få full valfrihet i barnomsorgen med en kommunstyrelse som inte klarar av att göra de uppdrag de får tilldelade? Jag förstår att det inte är lätt att få ihop budgeten, men har man som kommunstyrelse fått ett uppdrag från kommunfullmäktige att hitta finansiering så får man ju se till att göra sitt bästa för att hitta det.

Ove Wallberg och Håkan Larsson, jag är fullt medveten om att borgerligheten i Nordanstig fått kommunens ekonomi på fötter och mer därtill och är tillsammans med er stolt över detta, men när ni skriver (17/6) att när konjunkturen vänder så vill ni "skapa möjligheter för reformer typ vårdnadsbidraget" så vänds stoltheten i skam. Det var ju vackra ord, men vem vet när konjunkturen vänder och har ni glömt att det är val nästa år? Vem vill rösta på en borgerlighet som drivit igenom valfrihet i barnomsorgen genom vårdnadsbidraget, men som inte visat på handlingskraft att genomföra det man beslutat? Det går inte att skylla på ekonomin, för i grunden så vet ni att vårdnadsbidraget kommer gynna kommunens ekonomi då det är mycket billigare än kommunal barnomsorg.

Detta är dessutom inte bara en ekonomisk fråga utan också en ideologisk. Vår regering jobbar ideologiskt även i dessa dystra ekonomiska tider, för dem vågar tro på det dem står för även när det ser mörkt ut. Det borde vi också göra.

Kristdemokraterna Nordanstig kommer aktivt arbeta för att få betydligt fler mandat i valet 2010 än vi i dag har eftersom vi, tillsammans med många kommuninvånare, är less på prat utan verkstad. Vi vill föra en god dialog med kommuninvånare och företag och ta ett ekonomiskt ansvar utan att sitta fast i gamla hjulspår som man inte vågar sig ur av rädsla för vad de nya spåren kan innebära.

Maria Karström

ordförande Kristdemokraterna

Nordanstig

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons