Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lekparken tömdes

Tidigt i våras upptäckte flera av oss som bor på Sjöbyttebäck i Iggesund att lekparkens stora och lilla rutschkana samt ett mindre "lekhus" jämnats med marken.

Annons

Vi trodde att dessa inom rimlig tid skulle ersättas med nya förmodade "EU-anpassade" kanor och hus men inget hände. När jag ringde ansvarig på kommunen förklarade han att "det inte skulle göras något mer i år" och att man dessutom "kommer att ta bort ytterligare två lekhus"? Avslutningsvis så "fick vi se om det finns plats för en ny rutschkana".
Ansvarig på parksektionen påpekade sedermera också att detta inte var en "ekonomisk fråga" utan en "personalfråga" samt att träet till kanorna var "genomruttet" (vilket det inte var) och att det var så kallat "farliga mått".

Kvar blir då två gungor, en mindre klätterställning för barn över sex år samt en rostig rälscykel från 70-talet. Detta är utbudet i en lekpark som aldrig stått oanvänd. Detta är utbudet i en lekpark som används av ett 30 tal barn i det absoluta närområdet, minst lika många fler från närliggande gator samt ett helt dagis (Norrgården). Att detta är det utbud som gäller under sommarlov och dagisledighet är skandal. Det handlar om prioritering och då är det barnen som får lida. Barnen saknar lekparken och kommunens parksektion saknar tydligt barnperspektivet.

Får inte denna insändare gehör kommer jag definitivt att driva detta vidare eftersom jag tycker att det är viktigt med offentliga lekplatser för våra barn.

Har svårt att tro att ledande politiker accepterar detta speciellt i valfläskets tider.

Det är fanimej aldrig okej att prioritera bort barn och gamla, oavsett vad det gäller.

Fredrik med flera

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons