Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Legaliserat slavarbete

Arbetslösa utnyttjas till max, vi ska ta varje tillfälle att visa vad vi går för; jobba hårt, vara supersocial, ställa upp på allt, ja, kravlistan är lång. Allt i tron att vi ska få arbete, skriver insändaren efter att ha läst ett inlägg av Sven-Erik Gustafsson.

Annons

Läste Sven-Erik Gustafssons insändare "Stackars företagare" (Insänt 12/2). Det är inte bara nystartsjobben som ger företag billig arbetskraft; även praktik, arbetsträning och andra bidragsanställningar ger dessa möjligheter. Arbetslösa utnyttjas till max, vi ska ta varje tillfälle att visa vad vi går för; jobba hårt, vara supersocial, ställa upp på allt, ja, kravlistan är lång. Allt i tron att vi ska få arbete. När det närmar sig slutet på den arbetsplatsen, då kommer samma gamla fraser: Vi har ingen möjlighet att anställa. Vi har inga passande arbetsuppgifter. Den syssla du har haft har vi skapat just för dig. De sysslor du har haft är den ordinarie personalens ansvar.

Konstiga svar då den arbetslöse har haft fullt upp under sina dagar. När det börjar pratas anställning, finns det inga arbetsuppgifter längre. Många går då hem med tanken om att de är värdelösa, inget att ha. Om, och om igen pågår detta. Vi ska bara rycka upp oss och kasta oss över nästa arbetsmöjlighet. Hur länge ska det här slaverisystemet få fortsätta? För det är ett legaliserat slavsystem som pågår med otroligt fina och kunniga människor. Människor som vill arbeta och få vara en del av samhället. En stor fundering jag har; Hur många av dom arbetslösa lider av psykisk ohälsa, utmattningssyndrom, med mera, på grund av att ha blivit behandlade som jag nämnt i texten. Finns det någon riktig statistik på det? Det är dags att synliggöra för våra politiker och företagare att det är det som kostar de stora slantarna i samhället, inte att anställa.

Utnyttjad

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons