Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ledsamt att inte satsa på ungdomarna

Kommunförvaltningens handläggare och kommunchef skriver i ansökan om medel till demofestivalen 2010 att en demofestival förmodligen skulle vara en tillgång för kommunen, kommunens medborgare och då främst de unga.

Annons

En demofestival skulle också kunna kombineras med och vara positiv för kommunala verksamheter.

Men trots dessa positiva effekter kan kommunchefen, med utgångspunkt i det ekonomiska läget för 2011, inte se någon möjlighet att finansiera projektet.

Vi tycker att det är otroligt beklagligt att våra politiker i Ljusdals kommun inte kan ta till sig den positiva effekten att demo är en tillgång för kommunen och våra unga medborgare. Kommunen står med en hög ungdomsarbetslöshet och därför är det otroligt sorgligt att våra politiker inte kan se någon möjlighet att ta fram medel till detta projekt.

Det tycks vara en prioritetsnivå hos våra politiker när det gäller att få ekonomiska medel från kommunen, våra unga medborgare verkar komma sist på listan. Vi kan ta fram några exempel som Stenegård och Träteatern som har fått ekonomiska medel till sina projekt trots att kommunens ekonomiska läge har varit kärvt. Sedan kan man fråga sig hur våra politiker kommer att rösta om kommunen blir tvungen att stå för de 750 000 kronor som Stenegård har problem med att få ut från Tillväxtverket. Var ska våra politiker ta dessa medel ifrån nu när det ekonomiska läget inte är så bra inför 2011?

Singoalla och Richard Livingstone

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons