Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ledningen kväver personalen

När jag är ute i landstingets verksamheter och lyssnar på personalen så märker jag hur engagerade medarbetarna är. Vi har en väldigt kompetent och duktig personal med stort engagemang.

Annons

Tyvärr får jag ofta höra att man inte får gehör hos ledningen för sina synpunkter. På senare tid har jag även märkt hur personalen blir allt tystare. Man väljer att inte ta upp åsikter eftersom de inte får något gehör för dessa, man känner att ledningen inte lyssnar på personalens synpunkter. På detta sätt kväver ledningen den kraft som finns hos personalen, och man väljer i stället att knyta näven i fickan. Det har spridit sig en tyst kultur mellan sjukhusens väggar.

När jag är ute får jag alltid bra tankar och idéer hur saker kan förbättras inom sjukvården. När jag däremot lyssnar på högre tjänstemän och den politiska majoriteten kan man fråga sig vilken verklighet de lever i. Den verklighetsbeskrivning som jag får höra när jag är ute skiljer sig drastiskt mot den som majoritetens företrädare och högre tjänstemän beskriver. Till exempel kan vi alla se och höra om dessa överbeläggningar på sjukhusen, medan majoritetens företrädare påstår att det är en jämn beläggning över året och att det finns marginaler.

Det är dags att ledningen börjar lyssna på personalen och patienterna. Det är deras verklighetsbeskrivning som är den korrekta. Vi moderater ser och hör personalen och patienternas verklighet och är beredd att ingå i en ny ledning av landstinget efter valet som vill tillämpa ett lyssnande ledarskap. Det finns ett alternativ till dagens passiva och handlingslösa ledning.

Patrik Stenvard (M)

oppositionsråd Landstinget Gävleborg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons