Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ledarskap för utveckling och framtid

Centerpartiet har en lång väg att vandra för att återigen bli det parti som påverkar svensk politik lika mycket som i Gävleborg. Gemensamt har vi dock ett uppdrag att vända det negativa väljarstödet. Centerpartiet har lagt mycket engagemang på Moderaterna, på att kompromissa inom alliansen – och därmed mindre tid på att driva centeridéer. Nu behövs en partiledare som kan göra Centerpartiet till ett tydligare politiskt alternativ med samarbete inom alliansen.

Annons

Partiets framtid och ledarskap måste utformas utifrån hur partiet vill uppfattas. Kompromisser tillhör vardagen men får aldrig sudda ut särarten. Att vara den enskilde människans röst. Det fordras ett modigt, öppet parti som förmår vinna förtroende. Det krävs en partiledare med en bred politisk agenda, ett engagerande ledarskap och en förmåga att leda den samhälleliga dagordningen. Centerpartiet har verkligen lyckats få fram tre ypperliga kandidater som har unika kvaliteter. Den ekonomiske politiske talesperson i riksdagen, Annie Lööf (före detta Johansson), har alla de kvaliteter som fordras för att bli den ledande rösten i svensk politik.

Annie Lööf har under sina fem år i riksdagen drivit sitt eget partis frågor. Outtröttligt. Övriga allianspartier ser henne med respekt. Hon vågar stå upp och faller inte undan för vilka förslag som helst. Senast på DN Debatt presenterade hon en spännande agenda för att införliva Centervärderingarna om frihet, trygghet och hållbarhet i modern tid. Som byggs på de socialliberala och frihetliga värderingarna och de konkreta förslag om en grön industripolitik, stöd till samhällets svagaste och belöning för dem som sliter och startar företag eller utbildar sig. Så binder hon ihop idé och konkret politik för att skapa ett tydligare parti.

Lööf har visat att hon har förmågan att engagera många medlemmar och sympatisörer. Detta genom sitt ödmjuka och lyssnande ledarskap. I sitt hemlän Jönköping förmådde hon engagera partiet och sympatisörer till en sällan skådad valframgång 2006. Och blev den överlägset mest kryssade centerpartisten valet 2010.

För att Centerpartiet åter ska bli den viktiga politiska kraften så krävs det att partiet lyckas formulera nya förslag utifrån historiska värderingar, formulerade för framtidens utmaningar. Det krävs också en partiledare som skapar engagemanget och delaktigheten. Något som Annie Lööf har en dokumenterad förmåga att göra. Annie Lööf, med det levande ledarskapet som skiljer en framgångsrik organisation från motsatsen! Ljus, kraft, värme och energi.

Stig Eng, Centerpartiet i Nordanstig

Car-Ewert Ohlsson, Centerpartiet i Sandviken

Bengt-Åke Nilsson, Centerpartiet i Hudiksvall

Evy Degerman, Centerkvinnorna, Bollnäs

Maud Kvarnäng, Centerkvinnorna, Bollnäs

Helena Brink, Centerkvinnorna, Ljusdal

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons