Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ledarpolicy ska väl följas?

Att ha en fortlöpande tydlig dialog om hur man förväntas vara, och inte vara, som spelare för att få fortsätta tillhöra Arbrå HK verkar inte vara något som prioriteras, eller man kanske inte vet hur man för en sådan dialog?

Annons

Att utse en ny kapten på måndagen, och först på torsdagen, via telefon, två dagar före match, meddela den petade kaptenen att hon är avsatt är tydligen ett. Och därefter tillägga: ”Visst får du följa med på matchen, men du ska inte förvänta dig att spela särskilt mycket alls.”

Att leta anledningar att sparka spelare verkar också vara ett alternativ. Att ha en fortlöpande tydlig dialog om hur man förväntas vara, och inte vara, som spelare för att få fortsätta tillhöra Arbrå HK verkar inte vara något som prioriteras, eller man kanske inte vet hur man för en sådan dialog?

Om en spelare hade ”nästan hamnat i slagsmål med publiken”, efter en match, misstänker jag att man, helt korrekt, hade gett spelaren en disciplinär åtgärd. Men samma regler gäller tydligen inte alla i klubben.

Det finns två sidor av samma mynt är ett kärt uttryck. Att sparka en trotjänare som från min sida av myntet sett har en enorm vinnarskalle, känns ogenomtänkt, eller kanske tvärtom, välplanerat, när man inte kommer på någon bättre anledning. Om nu andra sidan av myntet anser något helt annat, något dåligt, så är det väl på sin plats att man pedagogiskt och tydligt förklarar hur man från ledningen och styrelsens håll ser på saken. Men det kanske man tycker känns för obekvämt, att ha en sådan dialog, där man lyssnar på båda sidor av myntets syn på saken, och först därefter tar ett beslut?

När man läser och begrundar ledarpolicyn för Arbrå HK så kan man läsa vackra fraser som ”visa respekt och ödmjukhet mot spelare och motståndarlag”, ”vara ett föredöme för spelare genom att visa respekt och ödmjukhet i all kommunikation”, ”ta ansvar för ditt lags uppförande gällande kommentarer till motståndarlag och domare”, ”agera för att minimera negativt uppträdande av föräldrar”, samt ”alltid verka för att stärka samarbete inom klubben och laget”

Vet man vad det innebär i praktiken att följa sin egen ledarpolicy?

Jag kan ha fel i detaljer i det jag skrivit, och mottar hjärtligt en rättelse och en förklaring på hur det är egentligen ligger till från de ledare som bestämmer för tillfället i föreningen, vilka de nu är.

För Arbrå mot framtiden, på rätt sätt

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons