Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ledarnas slutsatser leder fel

Svar till Annika Elias och Crister Forslund (15/11).
Det fatala felet i Ledarnas syn på lönerörelsen, är att de helt bortser från den grundläggande obalansen i makt mellan en enskild arbetstagare och dennes arbetsgivare. En ensam anställd står sig slätt.

Annons

För Vision är det självklart att de som vet bäst ska ha störst inflytande när lönen bestäms. Lönen ska sättas i samtal mellan den anställde och dennes egen chef. För oss är detta inget nytt eller uppseendeväckande, och här gör Ledarna ett stort nummer av något som sedan länge är vedertaget på stora delar av arbetsmarknaden.

För Vision är det lika självklart att det är genom avtal mellan fack och arbetsgivare som grunden för dessa samtal läggs. Det är i avtal som det bestäms hur stora löneökningar våra medlemmar som minst garanteras. Det är i avtal som specifika satsningar på verksamheter eller yrken bestäms och där lönesättningskriterier fastställs så att alla anställda bedöms lika. Det är i avtal som satsningar för att jämna ut löneskillnader mellan kvinnor och män bestäms och som bestämmer när och på vilket sätt lönesamtalen ska genomföras. Det är i avtal vi bestämmer om utbildningssatsningar för att göra cheferna skickliga i att klara sin uppgift som lönesättare. Det är i avtal som vi försäkrar att lönen sätts på sakliga grunder, att alla bedöms utifrån samma förutsättningar och att ingen lönediskrimineras.

Vi ser löneöversynsarbetet i tre steg. I det första bestämmer parterna förutsättningarna för löneöversynen. I det andra bestämmer anställd och chef den exakta lönen. I det tredje utvärderar parterna och genomför förbättringsåtgärder.

Utan avtal skulle ingen anställd vara garanterad en enda krona. Arbetsgivaren skulle styra lönebildningen helt själv, utifrån vilka bevekelsegrunder som helst. Orättvisorna och lönediskrimineringen skulle öka drastiskt. Marknaden och godtycket skulle tillåtas härja fritt och alla anställda skulle få en otryggare tillvaro på arbetsplatserna.

Det är genom att sluta oss samman som vi får möjlighet till ordentlig makt, att i avtal sätta rätt pris på vårt arbete. Det är genom att sluta oss samman, genom den styrka som kollektivet utgör, som individen kan verklig få möjlighet till påverkan när den egna lönen ska bestämmas. Vision lämnar inte våra medlemmar i sticket.

Annika Strandhäll, förbundsordförande Vision

Karina Nilsson, avdelningsordförande Vision, Söderhamn

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons