Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lätta på ölförbudet i bowlinghallen

Söderhamns kommun har en jättefin bowlinghall med stor potential och som även inrymmer en servering. Det ska väl inte vara så svårt att ge restaurangen möjlighet att servera öl och vin.

Annons

Nu måste kommunen göra så att bowlinghallen kan blomstra lite mer. Söderhamns kommun har en jättefin bowlinghall med stor potential och som även inrymmer en servering. Personal som är både duktig och intresserad, har många bra idéer om hur det ska locka folk till hallen.

Det ska väl inte vara så svårt att ge restaurangen möjlighet att servera öl och vin. Men då måste ni tänka i andra banor.

För det första, ni säger att det inte går att servera alkoholhaltiga drycker när det finns en ungdomsgård där. Men det är väl bara att öppna från Kungsgatan, för då ser inte ungdomarna denna "hemska" produkt, som kallas vin och öl.

För det andra är det många som ringer och vill ha "företagskul", men när man inte ens får andas ordet alkohol där, så går intresset över till annat.

Men det går bra att låta Brobergs "sponsorträffar" servera alkohol. Där kan företag och dess anställda köpa ett bord och bli glad i hatten och sedan se bra bandy. Träffarna sker på Hällåsen som också är kommunalägt. Broberg har även en bred ungdomsverksamhet, var är logiken? Kanske flytta ungdomsgården till Hällåsen.

Eller kanske skulle Broberg ta hand om bowlinghallens skötsel, då kanske det vore på ett annat vis, vad vet jag.

Kommunen har köpt in material till diskobowling, förstärkare, mixerbord etcetera till bowlinghallen. Just nu så är det ingenting som används, men det vore kul om det blev ändring på det. Det funkar bra på andra bowlinghallar, se bara i Bollnäs. Där är det hur trevligt som helst och mycket folk, ingen fylla. Hur kan jag veta det? Jo, jag är en bowlare som har tävlat på elitnivå i trettio år och rest runt i hela Sverige.

För att det ska fungera så måste ni anställa fler personal som också är kunnig på hallens skötsel och intresserad av bowling. På helgerna bör hallen hållas öppet längre.

När kommunen får in 90 kronor på en dagskassa (gäller 1 maj) då måste ni vakna och göra något. Sedan finns det kanske mer förslag än vad jag har sagt, så lyssna på exempelvis bowlinghallens personal.

Lasse Bäcklund

Söderala

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons