Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Låt vargen vara en gång för alla!

Svar till Centerkretsen i Ljusdal (14/3).

Annons

När jag läste er insändare om att återinföra licensjakt på varg kan jag inte låta bli att protestera.

Än en gång visar människan att den bara tänker på sig själv, på sina egna behov. Vargen får bara finnas i ett visst antal och som vissa anser, helst inte finnas alls. De får också bara röra sig på vissa ställen, och kommer de för nära människans "revir" så sövs de antingen ner och flyttas eller så tar någon saken i egna händer och skjuter den.

Hur är det med oss människor då? Tydligen får vi vara i princip hur många som helst i antal, bosätta oss nästan var vi vill och ha rätt att vandra i stort sett överallt. Då plötsligt ska alla andra vilda djur flytta på sig fast det var deras revir först. Är inte det ganska orättvist? Varför ska vi människor ha rätten till allt?

Det här med attackerna mot våra husdjur, när man skaffar husdjur, vare sig det är hundar, katter eller boskapsdjur så måste man räkna med att de kan bli dödade av något annat djur. Jag ska påpeka att jag själv har djur så jag vet hur det är att mista ett.

Vargarna och alla andra rovdjur dödar dem inte för att jäklas med oss. De gör det för att äta och därmed överleva ett tag till. Boskapsdjur är dessutom enkla byten och vargen är smart nog att ta ett djur som är enkelt att fånga.

Jag anser hur som helst att vi borde fortsätta låta vargarna öka i antal i Sverige och resten av världen och inte behandla dem som om de vore pestdjur. Jag vill inte se att vargen blir ett utdött djur bara för att en del människor inte gillar dem. Därför hoppas jag verkligen att regeringen inte återinför licensjakt på varg.

Och vi bör sluta bekymra oss om hur "farlig" vargen är och i stället fokusera och göra något åt det farligaste djuret av dem alla – människan!

Mia S

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons