Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Låt oss ta duellen med SD

Annons

Nu är det valtider, med allt vad det innebär av trumf och övertrumf från alla håll. Detta är något som hör till i valtider och vinner gör den som har det mest realistiska alternativet. Just nu står det mellan en rödgrön samverkan och alliansregeringen.

Nu har det dykt upp ett parti som vill bli taget på allvar, Sverigedemokraterna. Ett parti som under en längre tid ridit på en våg av främlingsfientlighet och försökt göra politik av det. En politik som i mångt och mycket är främlingsfientligt i allra högsta grad. Bara underrubriken i loggan säger en hel del, Ge oss Sverige tillbaka. Då ställer jag mig frågan, tillbaka från vem eller vilka?

De anser också att frihet och öppenhet i Sverige är självklart. För vem eller vilka, frågar jag?

Krafttag mot brottsligheten – kanske dags för SD att se om sitt eget bo?

Låt Sverige förbli Sverige, säger man, och att Sverige präglas av en gemensam kultur. Gemensam för vem och vilka frågar jag mig.

Läser man igenom deras program så faller allt tillbaks på en enda sak, i princip stopp för invandringen då det ses som roten till allt ont.

När det gäller kulturen får nog SD ta sig en allvarlig funderare var vi fått vår kultur ifrån. För mig är svaret enkelt, det handlar om att vi har präglats av andra nationaliteter under långa tider, likväl som andra kontinenter präglats av oss nordbor. Vår kultur har spridits och sprids fortfarande runt världen, likväl som vi tar till oss nya seder.

Man pratar också om en ansvarsfull politik samtidigt som man går ut och lovar pensionärerna 13 miljarder (övertrumf?). Bara invandringen stryps till nära noll, för då räcker pengarna. Detta är verkligen att göra det populistiskt och lätt för sig.

Sammantaget kan man se att det handlar om att lova runt, men med stor sannolikhet hålla tunt.

Tyvärr har vi från de demokratiska partierna inte tagit upp handsken från golvet och gått i duell med dem. Tvärtom har vi försökt avfärda dem med resultatet att de vinner röster.

Jag tycker att vi inom de demokratiska partierna ska ta upp handsken nu och visa hur oseriös och orealistisk SD:s politik är.

Kalle Khalidy (C)

kandidat till kommun, landsting och riksdag

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons