Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Låt oss prova ett koherent samhälle

Jag kan inte se varför vi ska vara rädda för visionen att skapa mer koherenta samhällen där människor genom att uppnå inre balans tillsammans skapar en bättre och mer hållbar framtid, skriver insändaren apropå koherentdebatten i Söderhamn.

Annons

Inre balans Jag förstår att det som inte kan ses eller som ännu inte är vetenskapligt bevisat kan verka skrämmande för många. Men ska vi låta vår rädsla stoppa oss från att lära oss nya saker och med det utvecklas? Jag kan inte se varför vi ska vara rädda för visionen att skapa mer koherenta samhällen där människor genom att uppnå inre balans tillsammans skapar en bättre och mer hållbar framtid.

Läs även insändaren: Coherent City känns som ett aprilskämt

Jag kan bara gå till en så enkel sak som hur ett möte med en positivt inställd människa respektive en icke positiv inställd människa kan påverka mitt eget mående. Många kända vetenskapsmän har blivit hånade och skrattade åt i historien, men där deras forskning senare har hyllats, erkänts och används även i våra dagar. Utan nyfikenhet på utveckling och lärande så skulle inte många framsteg ske.

Det finns inga garantier att det kommer att lyckas eller ge oss de svar vi önskar, men provar vi inte så får vi inte heller veta. Jag beundrar drivkraften hos människor som ger sitt allt för att utvecklingen ska gå framåt. Jag välkomnar Coherent City och ser med nyfikenhet fram emot vad deras arbete kommer att visa.

Framtidstro

För dig som är Plus-kund: Läs huvudartikeln om Coherent City: Söderhamn lägger pengar på pseudovetenskap – vill sprida positiv energi med magnetfält

Mer plusläsning: Jörgen Ringmans projekt pekas ut som ovetenskapligt – lovar att forskningen blir seriös

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons