Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Låt oss bevara Noresands fina sandstrand

Jag är lycklig lottad, som bor vid Växnans strand! skriver Marie Collin som dock har åsikter om Noresands fina sandstrand. Hon får Svar direkt av kommunens fritidschef, Pär Ferm.

Annons

Dock vill jag citera tidigare inlägg att det fullkomligt växer igen av sly, inte ett enda lekredskap för barn, inte en rutschkana, få bryggor, och så vidare. (Bra där Anita Lööv, 3/9). När jag promenerar på stranden har jag mött campinggäster, som också poängterat detta, att området borde röjas. De har även frågat vem som äger marken.

Så kära Ljusdals kommun – här kommer önskemål från mig och många andra besökare, som liksom jag uppskattar denna underbara, fina badplats/strand:

* Se Stornore och Lillnore som en helhet. Röj hela området, ta bort sly och annan vegetation.

* Sätt upp fler soptunnor.

* Gör en lekplats åt barnen, med bland annat gungor och rutschkana.

* Sätt ut fler bryggor, även några bänkar.

* Anlägg grillplatser.

* Ta bort vissa träd, för att öppna upp och få utsikt mot vattnet.

Noresand med sin långa, fina sandstrand är unik – låt oss värna om och underhålla denna vackra plats.

Jag skulle uppskatta om ansvariga på Ljusdals kommun vill kommentera detta inlägg.

Marie Collin

Svar direkt

Jag håller med er insändarskribenter fullt och fast att detta är en pärla. Det har gjorts många investeringar de senaste åren bl.a. nya bryggor, tillgänglighetsanpassning med en asfalterad rullstolsramp från parkeringen ned till vattenbrynet, uteduschar samt att nya bord har placerats ut.. Tyvärr finns det besökare som inte känner lika för denna pärla som vi andra gör. Dessa besökare krossar glas, eldar upp allt som går att elda, klottrar och förstör på annat vis. Detta gör tyvärr att driften av denna anläggning har blivit mycket tidskrävande och kostsam de senaste åren. En förbättring är i alla fall att vi inför nästa år kommer att utöka bryggorna och placera ut flera bord. Jag är mer tveksam till att anordna grillplatser då vi har försökt med det tidigare då man trots detta eldat lite överallt på stranden ändå. Med denna utveckling kan det kännas lite oroväckande att anlägga ännu mer (tex lekplats) som kommer att kosta både tid och pengar pga skadegörelse. Tyvärr är detta något vi nu måste ta hänsyn till i budgeten. Ett annat problem har varit att dessa kvälls- och nattaktiviteter på stranden har blivit ett störningsmoment för de boende på Tallnoret.

Jag kommer att lyfta frågan upp på politisk nivå då Noresand har många besökare och är en angelägenhet för kommunen. Jag kommer då att ta hänsyn till era synpunkter för framtida förbättringsåtgärder på Noresand även angående slyröjningen.

Pär Ferm

fritidschef, Ljusdals kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons