Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Låt länet blomstra

/

Signaturen Passiv arbetslös tycker att det satsat för lite i länet och att uppgivenheten har tagit sig in till både Arbetsförmedlingen och kommunhusen.

Annons

Att det inte finns några jobb i Gävleborg står helt klart för de flesta arbetslösa. Butiker slår igen, företag går i konkurs och ungdomar uppmanas att söka sig antingen till Norge eller till sydligare breddgrader. Är det inte skrämmande att det satsas så lite på att få regionen att blomstra? Det finns förutsättningar för det mesta men uppgivenheten tränger sig ända in på Arbetsförmedlingen och i kommunhusen.

Om det i stället för att dras åt svångremmar tills vi kvävs skulle satsas på nyföretagande, kanske genom företagsföreningar och dito inspirationsmöten kanske småföretagande kunde vända trenden? I stället för ömsesidigt ryggdunkande mellan politiker och myndighetspersoner och där vanligt folk kommer i kläm kunde en mer framåtsyftande politik föras.

Eller är det meningen att endast svågerpolitik leder till jobb? Är det meningen att man ska behöva flytta in till storstäderna för att kunna hanka sig fram? Är det meningen att de enda arbeten som går att få är de projektanställningar som de statliga myndigheterna spottar ut för att justera siffrorna i statistiken?

Passivt arbetslös

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons