Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Låt inte våra elever betala krisen!

Att satsa på skolan är en långsiktig investering. En stark grundskola är viktigt för gymnasielärarna och om fritids och förskola fungerar bra, så ger det bra förutsättningar i grundskolan.

Annons

Jag har under en tid, deltagit i olika möten som till stor del har handlat om nedskärningar i skolan. Nu är det dags att öppna munnen.

Sedan april driver Lärarförbundet kampanjen "Låt inte barnen betala krisen", för att stoppa nedskärningar och varsel i skolan.

Ansvaret är stort hos kommunen! Regeringen har satsat 7 miljarder på kommunerna för 2010 och 50 procent bör gå till skola och utbildning. Skolminister Björklund fick frågan när han meddelade detta, om det var en tillfällighet att han var på en skola, vid presentationen. Det var det inte!

Lärarförbundet ville att regeringen skulle öronmärka pengarna till skolan, men man gjorde inte det. Det är ingen naturlag att minska lärartätheten bara för att elevunderlaget minskar, nu när vi har klarat av arbetet, med de stora elevkullarna.

Vi vet att vi har en segregerad grundskola i Bollnäs. Alla elever ska nå kunskapsmålen och ha en trygg skola. Att satsa på skolan är en långsiktig investering. En stark grundskola är viktigt för gymnasielärarna och om fritids och förskola fungerar bra, så ger det bra förutsättningar i grundskolan. Vi kan likna det vid en stege, om ett steg är trasigt är det svårt att gå vidare. Varje steg i skolan är viktigt för våra barns utbildning!

Hur många procent kommer Bollnäs kommun satsa på skolan?

Kristin Lisshamre

ordförande Lärarförbundet Bollnäs

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons