Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Låt inte invandrare bli syndabockar

Vad jag är less på alla människor som inte vill ta ansvar för sin egen situation utan hela tiden söker syndabockar och gör sig själv till menlösa offer!

Annons

Nu verkar det som om de till och med fått eget parti och tar plats i Sveriges riksdag!

"Vi måste ta hand om de våra först", "vi har ju inte ens jobb åt oss själva", "vi har tagit emot för många", ja ni vet säkert själv hur dessa människor låter när de söker efter förklaringar till varför arbetslösheten är så hög, varför vi tvingats till besparingar inom skola och omsorg med mera. I själva verket har invandrare och flyktingar absolut ingenting att göra med den situation vi har i samhället i dag eller den som ni som gnäller, befinner er i.

Ni har själva valt vilken utbildning ni har och vilka yrken ni har valt att satsa på. Det var ingen invandrare som hindrade er att läsa vidare på högskola eller universitet. Det var ingen invandrare som tvingade er att börja tillverka kretskort på Ericsson i stället för att fortsätta plugga och det är ingen invandrare som hindrar er från att skaffa er ny kompetens via CFL eller annat lärcentra i dag. Framför allt är det ingen invandrare som kunnat påverka strukturomvandlingen inom industrin eller nedläggningar av vare sig flygflottiljer eller sjukhus. De har i stället framkallats av förändringar i världsekonomin och vår egen oförmåga att driva ekonomiskt och verksamhetsmässigt konkurrenskraftiga verksamheter. Eller kan någon av er arbetslösa förklara hur färre flyktingar och invandrare i Söderhamn kunnat rädda era jobb eller gett er bättre utbildning?

För många är det bekvämare att slippa fundera över sitt eget ansvar, att i stället bli full av beundran över någon som vågar "stå upp" och peka på någon annan som egentligen rår för att de har det jobbigt. Det finns förmodligen ingen som är bättre än Sverigedemokraterna på att hitta syndabockar och få folk att glömma sitt eget ansvar. Men det Söderhamn behöver nu är inte fler människor som blickar bakåt, fokuserar på problemen och på att jaga oskyldiga syndabockar. Vi behöver fler som vågar gilla läget, blicka framåt och fundera över hur de själva kan bidra till sin egen och vår gemensamma utveckling!

Posse est velle

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons