Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Låt inte barnen betala krisen!

Lärarförbundet i Ljusdal har tagit del av de förslag till budgetbesparing som lagts fram i kommunen. Ett förslag till åtgärd är förändring av nyckeltalen i förskola, grundskola, gymnasium och fritidshem.

Annons

Lärarförbundet i Ljusdal har tagit del av de förslag till budgetbesparing som lagts fram i kommunen. Ett förslag till åtgärd är förändring av nyckeltalen i förskola, grundskola, gymnasium och fritidshem. Detta innebär i praktiken fler barn/elever per personal det vill säga större barngrupper.

Större barn/elevgrupper innebär sämre förutsättningar för många barn att nå läroplanens mål. Pedagogernas möjligheter att möta och bekräfta varje barn och att skapa förutsättningar för varje individs utveckling och lärande minskar i takt med att grupperna blir större.

Behov av större lokaler blir också en följd av detta förslag.

Barn/elever i behov av särskilt stöd är redan nu en utsatt grupp,. Med minskade personalresurser försämras möjligheterna till stöd för dessa elever.

Ljusdals kommun har under flera år kunnat påvisa förbättrade resultat vad det gäller elevernas måluppfyllelse i förhållande till rikssnittet.

Arbetet görs inte av sig självt. Bakom arbetet står ett flerårigt, målmedvetet arbete från kommunens pedagoger och skolledare från förskola till gymnasium.

Denna uppåtgående spiral hamnar i gungning om grundstenarna, pedagogerna, reduceras.

Förlorarna är våra barn och därmed deras förutsättningar för framtiden.

Barn går inte i repris!

Låt inte barnen betala krisen!

Styrelsen

Lärarförbundet Ljusdal

genom Eva Engström

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons