Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Låt hjärtat vara med!

Nyss läste jag en skrift. Den har namnet "Rapport från ett behandlingshem" (SSN 978-91-633-7889-8) och är skriven av grundaren till behandlingshemmet i Hedvigsfors, Majvor Öhman.

Annons

Hon berättar på ett lättförståeligt sätt sin egen historia om hur verksamheten utvecklats under cirka 15 år. Inte minst ger rapporten en socialpolitisk helhetssyn på de neuropsykiatriskt funktionshindrade ungdomarnas situation i dagens samhälle.

Jag har följt Majvor Öhmans enträgna arbete med att utforma verksamheten. Här fanns värme, engagemang och en naturlig fallenhet att etablera uppbyggande relationer till de placerade och deras närstående. Medmänsklighet är ett genomgående tema i boken. Hennes uppväxt och tidiga upplevelser från Kirunas arbetarkvarter har lagt grunden för en "bergfast" övertygelse om solidaritetens betydelse.

Nu är hemmet stängt och snart glömt för de flesta. Men ingen kan ta ifrån Majvor Öhman hennes behandlingsframgångar. Det är framgångar i det lilla men ack så värdefullt att erfarenhetsmässigt ta del av. Särskilt för de människor som har sin profession inom det social/pedagogiska området.

Mats Fahlberg, Strömbacka

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons