Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Låt fler få sitta i bussen

Bussen till hälften fylld med människor och de sitter en och en vid två-sätesplatser. I bästa fall sitter de längst in mot fönstret i bussen men sedan har de en handväska, bag, portfölj eller en mindre resväska på sätet bredvid. Har de betalat för två sittplatser?

Annons

Jag har åkt buss till och från de senaste tre åren. Den stannar efter drygt en mil från Hudiksvall och då ska jag stiga på. Vad får man se? Jo, är bussen till hälften fylld med människor och de sitter en och en vid två-sätesplatser. Tittar man närmare, så i bästa fall sitter de längst in mot fönstret i bussen men sedan har de en handväska, bag, portfölj eller en mindre resväska på sätet bredvid och samtidigt tittar bort ut genom fönstret. Har de betalat för två sittplatser?

Värre är när de sitter vid "gången" på bussen och har sin väska eller dylikt bredvid på sätet bredvid. När man passerar så tittar de ut genom fönstret, förmodligen i förhoppningen att man ska gå förbi. Frågar man om man får sitta så går det alltid bra och de flyttar på sin väska. Varför ska man alltid få "be" om att sitta då man har rätt att inta en sittplats då samtliga på bussen har betalt för turen? Det har också hänt att sätet blivit smutsigt för väskan har tidigare stått på marken.

Detta anser jag att X-trafik kan upplysa om med affischer eller dylikt så att alla resenärer har rätt att sitta då de betalat för turen. Se till så att resenärerna placerar sitt bagage på hyllan ovanför eller i knäet. Större bagage finns det plats för på andra ställen i bussen.

Vinter

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons