Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Låt dagmammorna finnas kvar i Järvsö

Nu är det färre barn i Järvsö och då tar man bort dagmammorna. Det är fel! Nej, lägg ner några förskolor i stället! Satsa på valfrihet som alla tjänar på!

Annons

Allra först vill jag säga att man kan spara på handel men aldrig på barn. Jag känner igen mig i ACO:s insändare 25/3 om att ha barn som behöver extra stöd på Öjeskolan.

Det som händer i verkligheten sys in i "fina papper" men skolan ska väl kunna försvara sig? Men hur ska en unge kunna förklara sig med ett knäckt självförtroende?

För drygt två år sedan satsades över 70 miljoner kronor på Öjeskolans lokaler för att få plats med en av våra byskolors barn och för att Öjeskolan behövde renoveras en gång för alla.

Stenhamre och Färila har fått stora satsningar tidigare så detta var helt rätt men det hade varit bra om det fanns en "coach" i skolan eller något.

I Järvsö och kanske i hela kommunen har man satsat på lokaler och inte på barns psykiska hälsa.

Vi har i Järvsö sluppit skolnedläggningar och det är väl alltid något men barns psykiska hälsa är viktigt nu i dessa kristider.

Nu är det färre barn i Järvsö och då tar man bort dagmammorna. Det är fel! Vi föräldrar vill ha valfrihet. En del barn behöver vara i ett annat hem och föräldrar bör kunna få valfrihet.

Nej, lägg ner några förskolor i stället! Satsa på valfrihet som alla tjänar på! Både kunder och kommun blir nöjda då.

Jag tror att föräldrar vet vad sina barn behöver bäst.

"En vanlig mamma"

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons