Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Låt barnen vara lediga...

Jag arbetar på en förskola och blir lika förvånad varje sommar då det finns föräldrar som väljer att ha sina barn på förskolan mitt i sommaren, trots att de själva är hemma, barnlediga med yngre syskon eller arbetslösa.

Annons

Under högsommarveckorna går verksamheten oftast på sparlåga, och det kan innebära att det inte är så många barn där, att det är vikarier, och att utflykter och andra aktiviteter inte bedrivs i samma utsträckning som vanligt. Trots det väljer många föräldrar att ha sina små på förskolan för att barnet ”ska få leka”!?

Många gånger så blir det inte så som barnet är van vid. De kompisar som barnet brukar leka med är kanske lediga just då, okänd personal (vikarie), rutinerna ändras lite, man slår oftast ihop avdelningarna/olika förskolor. Detta kan vara en stressfaktor i sig, att bara gå och vänta på att få åka hem, då lekstunden inte blev som den var tänkt... Låt barnen vara hemma om ni har möjlighet. Åk och bada, slöa i hängmattan, passa på att hälsa på släkt, vänner och bekanta, gå och fiska. Dessa ting är mera värt för barnet. De missar inget viktigt om de är hemma några veckor från förskolan, jag lovar!

Vad har förskolan som inte ni föräldrar har, mitt i den vackra svenska högsommaren? Trots allt är det är ju så, att barnet bara ska vara på förskolan då föräldern arbetar eller studerar. I första hand är det ni föräldrar som har huvudansvaret för era barn, vi är bara ett komplement! Tänk efter, skulle ni själva vilja gå till jobbet en fin sommardag om ni inte behövde?

Bekymrad och förvånad

förskollärare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons