Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Låt andra slippa plocka ditt skräp

När jag läste tidningen om alla de sopor som folk plockade upp efter andra i helgen blev jag beklämd. Det är väl inte meningen att tänket ska vara att jag kan kasta och andra tar reda på.

Annons

När jag läste tidningen (11/5) om alla de sopor som folk plockade upp efter andra i helgen blev jag beklämd. Det är väl inte meningen att tänket ska vara att jag kan kasta och andra tar reda på. Det skapar en viss sorts mentalitet i samhället som inte är bra. Vi måste väl ta vårt gemensamma ansvar oavsett ålder, föräldrar och vuxna kan lära barn att inte kasta skräp. Vi är ju alla individer som bygger samhället tillsammans och då bör alla ta sitt ansvar så bli det trivsammare. Om man inte ser någon sopkorg kan man ta med skräpet hem. Det vore bra om kommunen satte upp fler sopkorgar inne i centrum. Efter en festkväll på stan ser det hemskt ut. I stället för att behöva ha städpatruller ute på morgnarna borde man lära ungdomarna att inte skärpa ner. De kunde vara med och se till vad de ställt till med.

Hundbajs är också treviligt om man slipper, vissa hundägare har ju tid att ta reda på det.

Om fotgängare som ska gå över en gata sökte ögonkontakt med bilföraren så skulle många olyckor kunna undvikas. Man kan inte ta för givet att det bara är att gå över. Ofta upplever jag fotgängare som bara går ut i gatan utan att ha koll.

Vi ska gemensamt arbeta för ett trivsammare Glada Hudik så turisterna känner sig välkomna.

Eric Sjödin

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons