Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läs rätt och ta reda på fakta

I Kuriren blev nye chefen Michael Söderberg intervjuad av Kurirens Åsa Kastman. Om du hade läst intervjun lite mer noga Ing-Marie, så hade du nog sett Michaels svar på frågan om natthärbärge.

Annons

Det hjälper inte att ha en massa skriverier i tidningen och använda en otrevlig ton med personliga påhopp, till folk som faktiskt inte gör annat än att sköta den uppgift man blivit ålagd att göra. I Kuriren (27/8) blev nye chefen Michael Söderberg intervjuad av Kurirens Åsa Kastman. Om du hade läst intervjun lite mer noga Ing-Marie, så hade du nog sett Michaels svar på frågan om natthärbärge. Han svarade ungefär så här "det vore dubbelmoral att driva ett natthärbärge i Stenbackens regi för på Stenbacken kräver vi att folk ska betala för sig och vara nyktra och drogfria, medan man på ett härbärge slipper betala för sig och slipper att vara nykter". Han var alltså emot att Stenbacken ska driva något natthärbärge.

Som upplysning i frågan kan jag ju nämna att jag och mina partikamrater skrev en motion angående natthärbärge, som lämnades till fullmäktige i september förra året. Det har sedan pågått en utredning i bland annat denna fråga. Enligt uppgifter jag fått, kommer denna redovisning att komma oss motionsskrivare och ledamöter tillhanda inom en snar framtid. Jag väntar med spänning på vad denna utredning visar och jag hoppas att den ger ett positivt gensvar om hur vi som kommun kan gå vidare i frågan. Nu stundar ju en vinter igen och jag känner verkligen med de som tvingas sova på någon lortig toalett, annat omänskligt utrymme, eller i värsta fall under bar himmel. Som människa är man ju fri att ta emot hjälp, fatta nödvändiga beslut i sitt liv, om man ska leva ett alkohol/drogfritt liv eller inte.

Jag önskar dig all lycka och välgång, och som du skriver så har alla rätt att tycka vad man vill, men det kanske inger mer respekt om man tar reda på fakta om det man skriver om, så slipper oskyldiga människor hamna i kläm.

Carina Hedblom Eriksson (S)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons