Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läs på, Ebon

Det är oerhört märkligt att hundratals miljoner människor världen över har denna ”dödens” symbol som ett smycke runt sin hals samt som ett örhänge. För att inte nämna alla som har ett kors som prydnad i sitt hem.

Annons

Det har kommit till byggnadsnämnden i Nordanstig en skrivelse ifrån Ebon Kram om att man inte bör godkänna en byggnation av ett kors på Svartberget i Hassela. Hon hänvisar till att ”korset står för död och avrättning”, samt att ett ”kors är direkt stötande för vissa turister samt flyktingar”. Det är oerhört märkligt att hundratals miljoner människor världen över har denna ”dödens” symbol som ett smycke runt sin hals samt som ett örhänge. För att inte nämna alla som har ett kors som prydnad i sitt hem. Vi kan även fundera ett slag över alla företag och organisationer samt förbund som har denna ”dödens symbol” som sin identitet samt varumärke om korset som symbol är direkt stötande för turister och flyktingar?!

Hur kan de då över huvud taget resa och färdas i bland annat Norden för samtliga nordiska länder har ”dödens symbol” som ett inslag i sina flaggor. Man får hålla för ögonen under en stor del av sin tid i dessa länder, speciellt om man passerar kyrkor och frikyrkor samt församlingshem. När man pratar om korset med yngre människor i Hassela så är faktiskt en stor del av dem positivt inställda till projektet på Svartberget. Vi ska vara glada och tacksamma för varje investering för framtiden som företag samt hårt ideellt arbetande människor står för!

Jag kan även nämna att jag inte har några som helst relationer med religiösa föreningar eller samfund. Jag tycker rent allmänt att Ebon bör läsa på sin historia!

Mikael Näslund

gymnasielärare

Hassela

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons