Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läs och byt jobb, Reinfeldt

Vilka tänker statsministern på när han pratar om en pensionsålder på 75 år?
Inte kan det vara alla unga människor som går arbetslösa och inte alla kvinnor och män som har haft ansträngande arbetsvillkor och som det finns gott om i vårt län.

Annons

En utsliten verkstadsjobbare till exempel som han menar ska skola om sig till ett lättare arbete. Hur lätt är det att läsa och få nytt jobb vid så där 55 år? Har Reinfeldt någon kontakt med verkligheten alls?

Menar han alla oss systemanpassade pensionssparare som maktlöst ser sin pension minska och som genom att arbeta längre ska se till så att det över huvud taget blir någon pension, medan storbanker och andra penningplacerare ska kunna fortsätta att slösa bort våra pengar? Jag skulle jag gärna själv vilja spara till min pension om jag slapp spekulationsmarknaden. Jag har försökt att få in min pension på ett anständigt sparkonto – men det fick jag inte.

Tänker Reinfeldt på dem som har sådana arbeten som mindre belastar kropp och själ och som redan kan tänka sig att jobba många år efter 63? Det är så självklart att han inte behöver nämna det. Det mest troliga är att han menar sig själv.

Och det kan jag bara stödja – byt jobb, skola om dig och fortsätt jobba tills du är 75 år, Fredrik Reinfeldt!

Tvångsansluten till pensionskasinot!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons