Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Las diskriminerar invandrare och unga

Sten Svedberg sitter hemma och oroas över att alliansen vill avskaffa Lag om anställningsskydd, las. Tyvärr så har Sten Svedberg missuppfattat hela debatten. Alliansen vill inte riva upp las.

Annons

Svar till Sten Svedberg (5/12).

Sten Svedberg sitter hemma och oroas över att alliansen vill avskaffa Lag om anställningsskydd, las. Tyvärr så har Sten Svedberg missuppfattat hela debatten. Alliansen vill inte riva upp las. Lagen om anställningsskydd är i mångt och mycket en väldigt viktigt lagstiftning, alla parter tjänar på tydliga direktiv om vad som gäller på arbetsmarknaden.

Problemet ligger i § 22, turordningsreglerna vid uppsägning på grund av arbetsbrist. Här diskrimineras unga med kort anställningstid, här diskrimineras invandrare och här diskrimineras småföretagarna. Undantag från las kan ske via kollektivavtal men det är väldigt kostsamt för ett företag med litet ekonomiskt utrymme.

Den här debatten handlar inte om att plocka bort uppsägningstider eller att på subjektiva grunder kunna avskeda medarbetare, den handlar om att ge företag i en svår situation möjlighet att säkra sitt företags fortlevnad. Och småföretagens fortlevnad är något som gagnar Sverige, annars är vi rejält illa ute.

Joel Skoglund, aktivitetsansvarig MUF Hudiksvall, Hampus Furubacke vice ordförande MUF Gävleborg

 

 

 

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons