Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Lärarna i Söderhamn håller på att gå på knäna"

Vi har slutat att ta raster, vi väljer mellan att slänga i oss en kopp kaffe och gå på toaletten, skriver signaturen Lärare åk 7–9, apropå situationen i Söderhamn.

Annons

Till Söderhamns kommun/BUN: Signalerna om att personalen i skolan inte mår bra är många. Vi håller på att gå på knäna och jag vill hävda att er verksamhet just nu bygger på personalens välvilja mot eleverna. Vi vill att eleverna ska lyckas och därför håller vi på och stressar ihjäl oss. Vi har slutat att ta raster, vi väljer mellan att slänga i oss en kopp kaffe och gå på toaletten, vi jobbar kvällar och helger och många har av hälsoskäl gått ner i arbetstid.

Och vad gör ni? Hänvisar till statistik?! Varför känns det som att ni tror att vi är en gnällig personalskara när vi i själva verket slåss för vår överlevnad? Hur många fler pedagoger måste sluta innan ni förstår att det vi säger är verkligt? När ska ni öka förutsättningarna för oss att göra ett bra jobb som resulterar i bra resultat för eleverna? När ska ni förstå att det inte räcker med att slänga in lite tjusiga föreläsningar när vi ändå inte har tid att omsätta det vi lärt oss till vår praktik? När ska ni förstå att vi har samma mål men att ni måste börja lyssna på oss som jobbar på golvet?

Det är trots allt vi som känner vår verksamhet bäst. Jag välkomnar var och en av er att följa mig i mitt arbete under två veckors tid. Har ni inte förstått då att något måste göras skulle jag varmt rekommendera er att byta jobb.

Lärare åk 7-9

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons