Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lärare och elever nonchaleras

Som förälder fick jag i dag kännedom om att mitt barn inte har någon lärare efter påsklovet den 1 april 2010. Mitt barn hörde av sig och grät över att hans lärare kommer att sluta samma dag. Föräldrarna i klassen har ingenting fått veta om detta.

Annons

Det är tredje läraren som slutar i klassen efter att höstterminen började 2009. När jullovet startade visste ingen vem som skulle bli den nya läraren i klassen när vårterminen skulle börja. Nu, efter bara tre månader så lämnar den tredje läraren klassen utan att någon vet vilken lärare som skulle börja efter påsklovet.

En kallelse kom hem med mitt barn i början på mars månad att ett föräldramöte skulle ske den 21 mars 2010. Dagarna innan den 21 mars kom ett papper hem med mitt barn över att föräldramötet var inställt och i stället skulle det ske den 20 april 2010. Detta var skrivet av rektorn på skolan. Eftersom framförhållningen inte fungerar när det gäller föräldramöten hur fungerar då skolutbildningen för barnen?

Jag försökte ringa rektorn för Njutångers skola 5–6 gånger den 1 april 2010, utan något svar. Jag samtalade med en annan förälder och vi beslöt att åka ner till skolan. Vi talade med läraren för klassen och hon berättade för oss vad som hade hänt.

Efter detta samtal så vet jag och de andra föräldrarna vad som styr kommunen och rektorn för detta område i Hudiksvalls kommun. Jag anser att rektorn och dennes chefer inte fyller den uppgift att tillgodogöra lärarna och barnen med den arbetstrygghet och tillit som krävs. Under de senaste fyra åren har en kraftig försämring skett på Njutångers skola. Skolan hade en gång ett mycket gott rykte som nu har försämrats på våra barns bekostnad.

Barnen har skolplikt och ska känna sig trygga med sin/sina lärare i skolan. Det som händer nu accepteras inte. Det är tragiskt att barnen och deras lärare prioriteras lägst i dagens skola utan att tas på allvar.

Organisationen är lik en trappa. Frågan är på vilka av de översta trappstegen det finns damm?

En förälder i Njutånger

Ansvarig rektor har avböjt att kommentera insändaren offentligt.

Insäntredaktionen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons