Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lär ni er att tumma på sanningen?

Samtliga förtroendevalda till parlamentet, landsting och kommun, far nu land och rike runt precis som ett cirkussällskap och lovar guld och gröna skogar men efter september blir guldet bara till sand.

Annons

Det är valår i år och det börjar märkas mer och mer. Jag har aldrig förstått de förtroendevaldas "försäljningstaktik", det ena partiet efter det andra underkänner "köparnas" kunskaper om samhällsapparaten, hur samhället fungerar och vem som beslutar.

Den mest vanliga osanningen är om deras egna villkor, om pension, om arvoden, om resersättningar och så vidare. Det är självklart att de vet, de får varje månad utbetalningar precis som alla anställda trots att någon anställning inte föreligger. En bara undrar hur de får ihop till falukorven.

Nu till ett exempel: Margareta B Kjellin skriver i en insändare (25/2) först en massa snömos om hur flitiga "Lisa" varit i farten besök på besök inom vårdområdet, sedan kommer lögnen: "Som politiker kan vi inte påverka lönerna direkt".

Alla kommuner och landsting är medlemmar i Sveriges kommuner och landsting, SKL, som har till uppgift att träffa avtal med samtliga fackliga organisationer som är versamma inom vårdområdet. Ordförande i denna förhandlingsdelegation är Ingela Gardner Sundström, moderat. Ingen facklig organisation skulle tacka nej till låt oss säga 10 procent extra till vårdpersonal och 40 timmar till kompetensutveckling direkt avsatt i centralt avtal.

Margarta B Kjellin läs på hur samhället fungerar. Samtliga förtroendevalda till parlamentet, landsting och kommun, far nu land och rike runt precis som ett cirkussällskap och lovar guld och gröna skogar men efter september blir guldet bara till sand. Går man på cirkus så visar artisterna att utlovade nummer klaras av med ackuratess. Kanske skulle de som aspirerar på en plats i maktens korridorer först genomgå en cirkusskola. I vår kommun har allt utlovat guld blivit en stor sandhög.

Åke Söderlund

Nor

Järvsö

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons