Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Langa inte cigaretter

Lungsjukdomen kroniskt obstruktiv lungsjukdom, kol, kommer i framtiden att skörda många människors liv. Det är redan konstaterat.

Annons

Det finns inget botemedel mot denna sjukdom, möjligen ett byte av lungor.

Men det är skrämmande att se så många unga människor, från högstadiet och uppåt röka och det får ske på skolgårdarna vilket jag anser vara alldeles åt skogen. Vem köper cigaretter åt ungdomar? I många fall är det samvetslösa föräldrar, i andra är det personal i kiosker och affärer som inte bryr sig om åldersgränser och ber om legitimation.

Även kompisar köper ut och hjälper till att sprida sjukdomen. I dag, sent omsider, är det en varning tryckt på tobaksaskarna. Det skulle det ha varit för 40–50 år sedan.

Nej, då var det reklam i alla former om att röka. Idoler av alla slag, filmstjärnor, sångare etcetera fotograferades med en cigarett i munnen och såg lyckliga ut. Detta var också svenska "kändisar" med samma budskap till svenska folket.

Ni ungdomar avstå i tid innan det är för sent med denna kostnadskrävande dumhet och satsa på att leva ett bra liv med bra kondition och en god hälsa. Och ni som säljer till ungdomar och föräldrar som köper till ungarna – sluta upp med detta. Men även snuset är en fara för tandhälsan och det luktar även lika illa om dem som snusar som röker.

L-B-J-sson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons