Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Landstinget behöver ny personalpolitik

Carl-Ewert Ohlsson, landstingsledamot för Centerpartiet, skräder inte orden då han kritiserar (13/6) mitt inlägg (21/5) angående ultrakort vårdtid på BB.

Annons

Först och främst ett klarläggande: Rubriken Sex timmar på BB kvinnoförtryck är inte min egen. Den är formulerad av debattredaktören. Min förslagna rubrik Nyförlösta mammor behöver lugn och ro hade sannolikt inte orsakat lika mycket rabalder.

Ohlson beskyller mig för att inte kunna skilja på sak och person. I min insändare där jag kritiserar verksamhetschefen för kvinnosjukvården i landstinget skriver jag enbart om sakfrågor som hon drivit och driver. Det finns givetvis ingen kritik mot henne som person och ingen kritik mot hennes yrkesutövning som läkare. I Ohlssons inlägg finns dock åtskilliga angrepp på mig personligen samtidigt som åsikter i sakfrågan helt lyser med sin frånvaro. Det uttalas till och med hot om att politikerna i landstinget skulle kunna inkompetensförklara mig i min yrkesroll som läkare som motdrag.

Vi förtroendevalda är både befolkningsföreträdare och arbetsgivare som Ohlson så riktigt påpekar. Landstinget är en mycket stor arbetsgivare med cirka 7 000 anställda. Under mina månader som landstingspolitiker har jag flera gånger blivit beklämd och upprörd över bristen på intresse och respekt som den politiska ledningen visar alla duktiga medarbetare inom sjukvårdsprofessionen.

Jag ser det som ett stort problem särskilt som vårt landsting har mycket stora svårigheter att rekrytera läkare och sjuksköterskor.

Många kolleger i landstinget verkar inte vilja ha några rapporter från verkligheten på sjukvårdsgolvet. Hellre då lunka på i sin invanda politikervärld med mottagande av enstaka rapporter från verksamhetens chefer. Att chefsbesluten ibland når personalen först i media tycks inte bekymra.

Jag tror att det är alldeles nödvändigt med ett radikalt nytänk angående landstingets personalpolitik. Många medarbetare lämnar landstinget i protest mot den rådande chefskulturen och hårdföra ledarskapet samtidigt som vi har stora pensionsavgångar. Ytterst handlar det om att kunna erbjuda sjukvård av hög kvalitet nu och i framtiden. Vi landstingspolitiker ett stort ansvar att skapa förutsättningar för det.

Ann-Britt Lindmark-Lagerwall

landstingsledamot för MP

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons