Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lämna fantasibubblan

Annons

Men snälla Marika Karström (HT 19/5), det verkar inte som om du förstått någonting av de politiska ideologierna! Vi på vänsterkanten vill att alla gemensamt ska hjälpas åt för att alla ska få det så bra som möjligt, medan ni på högersidan försvarar vars och ens rätt att tillskansa sig så mycket han/hon kan på alla andras bekostnad.

Det är därför jag har så svårt att fatta varför KD står på alliansens sida, det är helt enkelt rakt emot det kristna budskapet. Jag får gratulera till att ha hittat en enda opinionsundersökning som ger alliansen övertaget, det är den enda på fyra år vilket ju klart måste innebära att den är pålitlig, ha ha ha.

Men det är just likt er kristdemokrater att leva i en fantasibubbla där allt är gulle-gull och blunda för den bistra sanningen. Det är väl därför du kan inbilla dig att "vi är på väg tillbaka" trots runt en miljon arbetslösa, vanvårdade äldre, en snabbt ökande skara socialbidragstagare, folk som dör i sjukhuskorridorerna eller hemma i väntan på vård och så vidare. Alliansens politik har visat sig förödande för hela den svagaste delen av Sveriges folk, att ta från de mest utsatta för att ge till de rikaste är ett typiskt sätt för borgarna att agera även i kristider.

I ett högersamhälle har "vanligt folk" det mycket knappare än i ett socialistiskt, skillnaden är att de pengar som vi vill ta ut i form av skatt för att användas till välfärd i stället hamnar i de rikastes fickor. Se dig om i världen och kolla in modern samhällshistoria så får du se. Om vi i den rödgröna majoriteten hade varit i regeringsställning, hade vi inte ägnat de senaste fyra åren åt att sänka skatter för de välbeställda och skänka bort det våra förfäder med stora umbäranden byggt upp till internationella riskkapitalbolag utan satsat på jobben inom miljö, välfärd och infrastruktur. Då hade vi varit på väg tillbaka efter krisen, det kan du knappast inbilla någon att vi är nu.

Jörgen Myhrman (V)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons