Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läkarkris på politikervis

Om man inte klarar sitt förtroendeuppdrag så säger man upp sig, skriver Håkan Berglöf.

Annons

Hälften av läkartjänsterna är vakanta på regionens hälsocentraler. Med anledning av detta intervjuades några av regionens ansvariga politiker i fredagens HT. 

Läs intervjun: Så vill Gävleborgs politiker lösa läkarkrisen

Vi klarar inte av vårt jobb, säger en kvartett av Region Gävleborgs ansvariga politiker, men man säger det på ett sofistikerat sätt. Ingen skall behöva misstänka att de inte gör rätt för sina skattefinansierade arvoden och tillhörande ersättningar. 

Ett par av politikerna antyder att privata hälsocentraler klarar sina uppgifter bättre. Två andra hänvisar till utbildning på ett avlägset ställe i västra USA, alternativt en utbildningscentral i Sandviken. Inget sägs om att man tagit del av Läkaruppropet, undertecknat av 10 000 vårdinsatta, lätt tillgängligt på nätet och i insändare den 14 juni. 

Läs insändaren: Regionens kollapsartade stafettläkarfars

Man borde fråga denna kvartett och övriga av 70-talet regionansvariga politiker hur de själva har med sin egen hälsocentral. Det kan väl inte vara så att några av dem har privata sjukförsäkringar, eller egna gräddfiler till vården, som skymmer verkligheten? 

Om man inte klarar av sitt förtroendeuppdrag, som framgår här, säger man upp sig! 

Håkan Berglöf

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons