Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lägg pengarna på gymnasiet

Hur kan man prioritera att behålla fyra låg- och mellanstadieskolor och tre högstadieskolor i Ljusdal och tre skolor i byn Järvsö när Slottegymnasiet som ska ta emot alla kommunens ungdomar måste lägga ner program efter program?

Annons

Ta bort två till tre skolor i Ljusdal och en i Järvsö denna vår. Nu måste kommunen satsa på sin egen enda gymnasieskola.

Finns det någon vettig människa som kan stödja det barn- och utbildningsnämnden, BUN, håller på med nu? Just nu väljer politikerna att satsa på att behålla ett för stort antal skolor i kommunen för att det är valtider och ingen vågar snacka om det ekonomiskt kärva läge som Ljusdals kommun är i.

Det är ungdomarna som får betala och det är så fel det kan bli. Hur kan man prioritera att behålla fyra låg- och mellanstadieskolor och tre högstadieskolor i Ljusdal och tre skolor i byn Järvsö när Slottegymnasiet som ska ta emot alla kommunens ungdomar måste lägga ner program efter program? Ska våra barn behöva flytta hemifrån vid 16 års ålder för att våra politiker satsar på antal skolor i stället för antal linjer och utbud som skulle kunna generera inkomster i stället för utgifter. Vem kan försvara detta?

Christer Jonsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons