Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lägg inte ord i min mun

Svar från "lilla gossen" till Inger Mattsson (28/5).

Annons

I ditt genmäle Andar finns dom? förbryllas och förvånas du, "flicka lilla", över de åsikter jag framförde dagen innan. Du skriver att du inte kan ta emot råd av mig eftersom jag är ateist och humanist. Vilka råd? Jag skulle aldrig ens försöka ge mig på att råda dig i någonting och har heller inte gjort det i mitt svar till dig! Essensen, eller (ande)meningen om du föredrar det, i mitt resonemang, är att alla inte har samma tro som du. Därför säger jag det en gång till: Gudstro är en tro, precis som det låter, ingen empirisk vetenskap och därför kan du inte vara så kategorisk i dina kommentarer!

Och apropå nattvarden, accepterar du den här beskrivningen av densamma? Och i vad mån, mer än språkbruk, skiljer den sig nämnvärt mot det jag skrev i mitt första svar till dig? Förutom att det här är ett citat ur en kristen beskrivning:

"Vår Herres Jesu Kristi sanna lekamen och blod är i den heliga nattvarden verkligen och till sitt väsen närvarande. Kristi sanna lekamen och blod utdelas med bröd och vin och mottages inte bara med tron utan också med munnen av alla dem som brukar detta sakrament".

Självfallet insåg jag att du skulle reagera då jag skrev att spiritistiska seanser är intressanta. Det tycker jag, om än blott som fenomen (liksom också religioners världsfrånvända motsvarigheter) än tron på dem. Och vem har talat om onda andar, det är du ensam om i denna debatt! Lägg inte ord i min mun, tack!

Din sista kommentar, om jag kanske tror mer än jag tror att jag tror, är så korkad och insinuant att jag inte ens bemöter den (eller gjorde jag precis det?)!

Nej, väckelsepredikanten, nu tar jag sommarlov från det här samtalet och vandrar ut evolutionens magiska natur, med dess magiska dofter och dess underbart magiska ljus och läten och där älvor dansar sin förföriska dans för oss alla i försommarkvällen.

Jan Hedenberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons