Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lägenheterna i undermåligt skick

/

Svar på Hans Jonssons insändare
Vart är vi på väg i Ovanåker?

Annons

I den (16/1) skriver Jonsson följande: ”Men situationen är mer knepig än så, för samtidigt börjar det nämligen rivas nästan lika många lägenheter på Perersvändan i centrala Edsbyn. Lägenheter som har kunnat användas till boende.”

Svar: Som vd för det kommunala bostadsbolaget Alfta Edsbyns fastighets AB tycker jag det är märklig att gå ut och påstå att dessa lägenheter har kunnat användas till boende för olika målgrupper. Diskussion uppstod redan 2013 när Hans ifrågasatte varför dessa lägenheter skulle rivas i samband med att Ljusnan skrev en artikel som förklarade varför Alfta Edsbyns fastighets AB skulle riva lägenheterna. Renoveringsbehovet beräknas till mellan 1 och 1,5 miljoner kronor och dessa lägenheter byggdes som temporära bostäder på 70-talet för att vara en tillfällig lösning.

Lägenheternas skick i dag är så dåligt att en av lägenheter är helt utbränd på grund av en brand, det finns vattenskador och mögel i en annan, en tredje är helt sönderslagen och en fjärde är förstörd av kattpiss och mögel. Med hänvisning till hur lägenheterna ser ut är det konstigt att Jonsson kan tänka sig att placera flyktingar där. Lägenheterna är undermåliga och rivningsfärdiga, då ska vi inte heller låta det bli ett tredje klassens boende för flyktingar. Det finns andra och bättre lösningar för fler evakueringsboenden om Migrationsverket behöver fler platser.

Mikael Reijer

vd Aefab

Läser du ofta nyheter i din mobiltelefon? Ladda ner vår nya app här, till Iphone eller till Android!

Iphone: App Store

Android: Play Butik

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons