Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

L: Bygg bandyhall på Sävstaås nu!

/
  • Låt Bollnäs få sin bandyhall på Sävstaås, menar skribenterna.

Nu är det dags att sätta ner foten när det gäller bandyhall i Bollnäs. Frågan är utredd tillräckligt, skriver två L-politiker som uppmanar till hallbygge på Sävstaås.

Annons

Läs också: Bollnäs GIF avslöjar sponsor för hallbygge

För varje år som går av icke-beslut går en årskull av barn och unga miste om de ökade möjligheter till meningsfull fritidssysselsättning och idrottslig utveckling en inomhushall skulle medföra för många ungdomar. Vi behöver inte utreda förutsättningarna för byggande av bandyhall på SJ-området. Vi vet att det blir väsentligt dyrare där med de kringkostnader som blir. Vi ser en fantastisk möjlighet att utveckla de centrala delarna av Bollnäs genom att renovera och bygga nytt och skapa utrymme för handel, hantverk, kultur, utbildning, fritid och bostäder.

Läs även: Planen: Bandyhallen invigs Grillnatta 2017

Därför vill vi att Bollnäs kommun beslutar att fortsätta utvecklingen av idrottsområdet Sävstaås genom att bygga en bandyhall och en konstgräsplan där. Bygget ska genomföras i kommunens egen regi.

Läs också: SJ-områdets framtid beror på saneringskostnader

Driftkostnaderna kommer att belasta kommunens ekonomi, precis som de skulle komma att göra var hallen än byggs eller vem som än bygger den. Det är bättre att kommunen har kontroll och ansvar för anläggningen.

Vi föreslår att tio miljoner kronor anslås i tilläggsbudget till teknik- och fritidsnämnden för påbörjande av upphandling, projektering och markarbeten under 2016 och ytterligare 60 miljoner kronor 2017 för byggnation av en enkel hall på B-plan vid Sävstaås. När bandyn lämnar nuvarande bandyplan ska en ny konstgräsplan anläggas på den frigjorda ytan.

Vi är beredda att ta ansvar för att det politiska käbblet som pågått i över tio år får ett slut och våra barn och ungdomar i Bollnäs kommun får de förutsättningar som vi tycker att de så väl förtjänar.

Läs också: Gumpels fritidsgård: "Bandyhall känns osäkert"

Läs också: Miljonbidrag till Solrosenprojektet

Läs också: "En bandyhall gynnar även fotbollen"

Daniel Didricksson (L)

ordf teknik- och fritidsnämnden

Peter Nordebo (L)

vice ordf Kommunstyrelsen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons