Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvalificerat skitsnack från unga moderater

Joel Skoglund och Hampus Furubacke skriver i sin insändare den 16/12 att LAS är orättvis mot invandrare och unga. Det må så vara, men att som de påstå att lagen måste ändras för att ge dessa en chans i arbetslivet är bara kvalificerat skitsnack.

Annons

Joel Skoglund och Hampus Furubacke skriver i sin insändare den 16/12 att LAS är orättvis mot invandrare och unga. Det må så vara, men att som de påstå att lagen måste ändras för att ge dessa en chans i arbetslivet är bara kvalificerat skitsnack. Moderaterna vill som vanligt framstå som det sympatiska partiet som värnar om de svaga och utsatta. Vi har sett prov på det tidigare, men vid det här laget hoppas jag att fler än jag genomskådar dem och inser att det bara är spel för gallerierna. Det allt i slutändan handlar om är att tjäna pengar - så mycket som möjligt.

Naturligtvis skulle företagen tjäna på att anställa unga och invandrare, de är ju den billigaste arbetskraften. Skoglund och Furubacke kallar det diskriminering. Det har inte ett dugg med det att göra. Jag skulle hellre vilja kalla det iskall beräkning och girighet. Att kunna anställa dessa grupper och ge dem en skitlön, för att sedan kunna sparka ut dem när de blir för dyra tjänar naturligtvis företagarna på. För det är ju det som händer till slut, de blir ju förr eller senare de som har den längsta anställningen bakom sig. Och då finns det ju ny billig arbetskraft att ta in.

Jag vet inte vilket kollektivavtal Skoglund och Furubacke syftar på som skulle göra det kostsamt att frångå turordningen. Det är förmodligen olika i olika fack, men i det jag tillhör är det helt okej att göra det så länge man inte är fler än 10 anställda. Då blir det möjligt för arbetsgivaren att handplocka dem han vill ha kvar. Hur stor chans tror ni att man har när man är dyrast i lön? Nej, just det. Så särskilt synd om småföretagarna tycker jag inte att det är.

Vi närmar oss ett nytt valår. Jag håller alla tummar jag har för att svenskarna inte går på samma nit en gång till. Vi måste sluta sparka på de som redan ligger. Vi måste få ett maktskifte. Nu.

Karin

 

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons