Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kulturhus blir krögarhus?

Ska Kulturhuset i Hudiksvall döpas om till Krögarnas hus? Det intrycket kan man få då man läser referatet om Kulturhusets framtid i HT 2/2.

Annons

Av referatet att döma är det nu krögarna som dikterar villkoren. Man hotar till och med att om inte branschens villkor accepteras så kommer kommunen att rasa på Svenskt näringslivs rankning. Av referatet att döma verkar det också som om det är krögarna som kommer att ha sista ordet, då det gäller vilka arrangemang som ska få finnas i huset. Företagarna ska tjäna pengar eller "dela på frukterna", som Janne Ström uttrycker det. Arrangemang som inte är så attraktiva kan få stöd av kommunen, tycker han. Är det den arbetsfördelningen kommunen vill ha: företagarna tar vinsten och kommunen eller skattebetalarna tar kostnaderna?

Var det inte det som de borgerliga kritiserade tidigare, att kommunen gav stöd till Folkets hus? Över huvud taget verkar för en lekman företagarnas upplägg med någon sorts cateringverksamhet mycket krångligt och medför en rad juridiska och arbetsmiljömässiga problem.

Christer Nilsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons