Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kritiska politiker saknar – självkritik

Ingen begär, att ett antal förtroendevalda lekmän efter ett val plötsligt ska kunna styra en jättekoncern som Gävleborgs landsting.

Annons

Ingen tror heller, att de förtroendevalda lekmän, som fått politisk majoritet, själva ska tro, att makten plötsligt gör dem skickade att vara koncernledare, valda att styra över 6 700 anställda och att efter eget bevåg hantera drygt 7 miljarder kronor om året.

I Gävleborg gör man det. Anställda tjänstemän med landstingsdirektör Lönnbark i spetsen verkställer enbart de beslut, som den maktpolitiska alliansen under Eva Tjärnström har bestämt, säger hon. Kloka människor, som väljs till uppdrag de inte är utbildade för, söker råd. Om alla maktpolitiker i Gävleborg frågar alla företagsledare de kan få kontakt med, så svarar alla dessa var och en och unisont med största eftertryck, att landstingets styrning är katastrofal.

Politiker är valda för att förverkliga folkets vilja och behov, men i Gävleborg är de uppenbart helstyrda av tjänstemannastaben, som utan kontakt med professionen skapar katastrof inom ekonomi och personalvård.

Stor heder åt Ann-Britt Lindmark-Lagerwall, som demonstrerar det rätta ansvaret mot väljarmedborgarna och påtalar den misskötsel som bedrivs i stället för att visa en missriktad lojalitet mot de helt vilseförda politikerkollegerna. Dessa klandrar henne och vill bestraffa henne för detta. De saknar fullständigt självkritik och försvarar halsstarrigt det beteende, som länets alla andra medborgare inser vara en katastrofal felnavigering. Ett skolexempel på konsten att skapa politikerförakt. Det gläder mig, att tidningen sätter tummen på problemet och jag hoppas på kraftfull fortsättning.

Jarl Karén

Glada Hudik

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons