Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kritik ska vara konstruktiv

Det finns inga möjligheter att bevara allt från tidigare epoker, skriver Olle Persson apropå kritik mot Norrala Hembygdsförenings ordförande.

Annons

Läste idag den 30 juni (i Söderhamns Kuriren) med bestörtning kritiken mot Norrala Hembygdsförenings ordförande om den auktion, som hållits på gamla samlingar, som det aldrig varit möjligt för allmänheten att beskåda, då de stått väl inpackade i kyrkstallarna över 80 år.

För några år sedan kämpade föreningens valberedning för att få till en fungerande styrelse. Jag blev då glad när jag fick höra att en yngre människa var beredd att ta ansvaret som ordförande. Jag är en person, som är mycket intresserad av historia. Jag brukar säga: Läs på om historien, så vet du hur framtiden formas.

Det finns inga möjligheter att bevara allt från tidigare epoker. Kan man förvalta någon del från förr, som istället vårdas ömt och ställas ut, så att allmänheten får möjlighet att ta del av historien är det gott nog.

När man närmar sig 70 år som jag gör, är det lätt att säga att det var allt bättre förr. Då skall man tänka ett varav till, för mig ja, som då var ung, stark och betydligt vackrare än idag var det bättre. Men samhället i sin helhet är betydligt bättre än förr.

Vi skall också komma ihåg att det inte är ordförande som tagit beslutet. Jag är helt säker på att det är en enig styrelse, som förvaltar sitt ansvar de fått från ett majoritetsval av föreningens medlemmar. Lika fel att jämföra intäkterna från auktionen med det kommunalråd gör av med per dag. Vad kommunalrådet gör med sina pengar har vi inget med att göra. Tänker du/ni på den kommunala ekonomin, så gör kommunalrådet inte av med en krona. All kommunal ekonomi beslutas i majoritet av ett folkvalt fullmäktige.

All heder till Norrala Hembygdsförenings styrelse, som tar ett bra ansvar för framtiden.

Olle Persson

kristdemokrat

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons