Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kränkt, nedvärderad och urlakad på energi

Jag har aldrig någonsin i mitt liv, varken privat eller i arbetet, känt mig så kränkt och nedvärderad som nu, skriver ”Ewa” som valt att säga upp sig från Region Gävleborg.

Annons

Jag känner mig helt urlakad på energi och glädje när det gäller mitt arbete som jag verkligen har älskat i femton år. När du Helena Björkman, divisionschef, uttalar dig i media känns det som om man bara vill packa ihop och dra, nu i dag. När du sen uttrycker dig om en person till som har sagt upp sig "jaha, ett streck till i statistiken" blir den känslan ännu tydligare. När alla chefer går ut i media för att stödja jourförslaget trots att de inte har en aning om hur vårt jobb är så var mitt uppsägningsbeslut trots allt enkelt.

Så här skrev jag i ett Facebookinlägg dagen efter jag hade skrivit på uppsägningen: "Sitter så här mitt i natten och tänker tillbaka på alla mina år inom ambulansen, femton har det blivit. Jag har hunnit med en hel del, räddat liv, sett nya liv komma till världen, tyvärr även få se liv som avslutats, ibland av egen vilja men oftast av olyckshändelse. Känner nu och här att tydligen är inte mitt arbete och engagemang för befolkningen i länet värt ett piss för de styrande i regionen. Har slutat gråta men mår inte alls bra... men det känns ändå skönt på nåt konstigt vis att jag skrivit på min avskedsansökan…"

Slit inte ihjäl er, alla som väljer att stanna kvar, det är det inte värt.

Ewa

sjuksköterska/distriktssköterska Ambulansen Delsbo/Los

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons