Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kränkning av demokratiska rättigheter

/
  • Är årtalet månne 1953 och platsen långt österut eller tecknar vi 2016 och Ljusdal? undrar Örjan Fridner.

Örjan Fridner (S) riktar tre frågor till Kenneth Forssell (V).

Annons

I december inkom en synnerligen viktig skrivelse till Ljusdals kommun från tolv fackliga organisationer. (Dnr: ks 541/15-030). Skrivelsen tar upp frågor som berör hela den kommunala organisationen. 

Jag och partikamraten Markus Evensson har på olika sätt uppmärksammat skrivelsen. För oss socialdemokrater är det självklart att bry oss om vad anställda och deras fackliga organisationer framför. Vårt parti bildades mer eller mindre en gång i tiden av fackliga föreningar.

En facklig företrädare, ett kommunombud, har reagerat utifrån att hans organisation är partipolitiskt obunden (LjP 17/2). Något som Kenneth Forsell använder sig av på ett häpnadsväckande sätt: ”Får vi därmed be Örjan Fridner att i framtida debatt undvika att använda sig av denna fackliga skrivelse som slagträ, tack” (LjP 2/2).

Jag har något svårt att tro mina ögon! Vänsterpartiets ordförande i Ljusdal går ut och uppmanar arbetarekommunens ordförande att i den politiska debatten inte använda en allmän och offentlig skrivelse! Alltså en direkt kränkning av våra demokratiska rättigheter! Är årtalet månne 1953 och platsen långt österut eller tecknar vi 2016 och Ljusdal?

Jag kan förstå att skrivelsen är ett känsligt ämne för de styrande i kommunen, med tanke på den massiva kritik som facken riktar, men det gör det än viktigare att ta till sig av kritiken – och inte försöka censurera bort den från det politiska samtalet.

Jag riktar härmed följande frågor till Vänsterpartiets ordförande i Ljusdal, Kenneth Forsell:

* 1) Med vilken rätt och vilket lagrum åberopar du som stöd för ditt syfte att inskränka mina grundlagsenliga fri- och rättigheter?

* 2) Finns det ytterligare någon annan organisation som du och vänstern vill ge censurrätt gentemot socialdemokratiska företrädare? 

* 3) Hur avser du och Vänstern agera mot mig och mina partikamrater framöver när vi förbehåller oss våra grundlagsenliga fri- och rättigheter?

Örjan Fridner (S)

ordförande i Ljusdals Arbetarekommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons