Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Korvgubbar men ingen krubba

Blev så ledsen och upprörd när jag läste tidningen om att "Jesusbarnet portat vid julfirande. Fredriksdal säger nej till en levande julkrubba när julen firas på museer och trädgårdar i Helsingborg. Frälsaren anses inte passa in i kommunens krav på religiös och politisk obundenhet".

Annons

Läste tidigare i veckan Världen i dag, att kyrkogårdsförvaltningen som sköter om Skogskyrkogården i Stockholm, där förvaltningen beslutat att inga präster får stå vid ingångar till kyrkogården och kanske finnas till hands om någon vill ha samtal eller ett tröstens ord, kanske någon förlorat en anhörig nyligen.

Däremot finns korvgubbar vid varje ingång. Nog för att jag är korvälskare men en sådan här gång vill jag nog hellre möta en präst. Jag är väl medveten om att alla besökare på kyrkogården inte är troende kristna, men trots allt är det den kristna traditionen som för dem till en kyrkogård just denna helg.

Vi smyckar graven, tänder ljus och vi tänker lite extra på våra nära och kära som lämnat oss, kanske också en tanke på döden och vad den innebär i våra liv.

Det har gått långt med avkristnandet i vårt land. Vart är vi på väg?

IngBritt Lindblom

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons