Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Korset står för balans

Enligt Eric Sjödin symboliserar korset kärlek, men det stämmer inte riktigt. Korset symboliserar balans i alla riktningar. Om vi ska vara petig i ord så kan vi inte med säkerhet säga att Jesus återuppstod.

Annons

Enligt Eric Sjödin (4/5) symboliserar korset kärlek, men det stämmer inte riktigt. Korset symboliserar balans i alla riktningar. Om vi ska vara petig i ord så kan vi inte med säkerhet säga att Jesus återuppstod eftersom han inte blev en levande människa igen. Att Jesus ska ha befriat och räddat oss är det säkert delade meningar om. Vi kan ju bara se tillbaka. Kyrkan har haft en enorm makt och tvingat människan till kristen tro, bibelkunskap, med mera. Kyrkan har alltid varit intolerant inför till exempel samkönade vigslar, kvinnliga präster och en kvinnlig påve är helt uteslutet. Det börjar bli en förändring. Men vi människor har för länge sedan gett upp kyrkan och äntligen blivit befriade från all skuld och skam som kyrkan har pålagt oss. Nu kan vi berika varandra genom oliktänkande och mångfald.

Vill även passa på att kommentera Jonnie Ström (3/5). Att uttrycka sig att Gud vill si eller Gud vill så, är bara dumt. Det är ingenting som varken du eller någon annan känner till. Om en allsmäktig Gud har skapat världen i sin ensamhet klarar den allsmäktige med säkerhet av att återskapa balansen mellan människorna.

Slutligen anser jag att vi kan ta bort de kristna helgdagarna och införa andra utmärkelsedagar som till exempel uppmärksammar svält, torka, naturkatastrofer, utsatta barn och mycket annat. Varför ständigt uppmärksamma en person som har levt i det förgångna?

M.Lappalainen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons