Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Korset är en symbol för Guds kärlek

Insändarna om korset i Hassela tycks aldrig ta slut. Så viktigt är det för oss och alla människor på vår jord hur det värsta av dödsstraffsredskap kom att förvandlas till det starkaste bevis som någonsin gjorts för Guds kärlek till varje människa.

Annons

Insändarna om korset i Hassela tycks aldrig ta slut. Så viktigt är det för oss och alla människor på vår jord hur det värsta av dödsstraffsredskap kom att förvandlas till det starkaste bevis som någonsin gjorts för Guds kärlek till varje människa, som insett sin ofullkomlighet, sin bortvändhet från skaparen själv. Det finns i detta Golgatadrama en logik som ingen tanke i världen kan komma ifrån. Jesus var och är starkare än all världens ondska, mäktigare än sitt tortyrredskap, korset. Därför lät Gud honom uppstå från de döda för att han i evighet ska vara den gode herde utan vilkens vägledning vi skulle gå vilse i livets oändligt många olika situationer.

Det var därför Jesus Kristus kom till vår jord för att befria oss och rädda oss från det onda. Att frälsa oss helt enkelt. Med korset på en begravningsplats ville man alltså förkunna att Jesus var dödens besegrare. Det nakna korset vill alltid påminna oss om att det finns ett liv redan här på jorden som är oåtkomligt för det onda. Det finns ingen symbol som står närmare livet, glädjen, kärleken och tryggheten än korset. Nya testamentet ger otaliga exempel på detta. Må Hassela bli välsignat. Jesus Kristus är och förblir Guds största gåva till oss människor, en gåva som ingen kan övertrumfa.

Eric Sjödin

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons